ΙΣΠΑΝΙΚΑ

Γιατί να μάθω Ισπανικά;

1. Η ισπανική γραμματική είναι σχετικά εύκολη, πάντως δεν είναι πολύ  δυσκολότερη από την Αγγλική.  Σαφώς τα επίθετα ακολουθούν τα ουσιαστικά και υπάρχουν πολύ περισσότερες εγκλίσεις στα ρήματα, αλλά η σύνταξη μιας πρότασης στα Ισπανικά λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως στα Αγγλικά (για τους γνώστες ήδη των  Αγγλικών).

2. Οι λατινικές ρίζες των Ισπανικών ανταποκρίνονται σε αυτές των άλλων ρομανικών γλωσσών. Πολλές λέξεις θα είναι εύκολες στην εκμάθηση, απλώς επειδή η ετυμολογία τους θα είναι εύκολα αναγνωρίσιμη, όπως για παράδειγμα η λέξη  la mano που μπορούμε να αναγνωρίσουμε λ.χ. από το  “manual” που χρησιμοποιείται και στα ελληνικά ως δάνειο.

3. Η κατανόηση των Ισπανικών θα προσδώσει  μια καλύτερη κατανόηση της Λατινικής και των επιδράσεών της σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες. Συχνά, θα διασαφήσει πολλούς δυσνόητους όρους της ιατρικής και της βιολογίας. Επίσης η μελέτη της γραμματικής μιας άλλης γλώσσας σου δίνει πάντα μια καλύτερη κατανόηση της δικής σου γλώσσας.

4. Σε αντίθεση με  τις άλλες γλώσσες, στα Ισπανικά παρατηρούμε ελάχιστες εξαιρέσεις. Υπάρχουν πολύ λίγα ανώμαλα ρήματα, με τα περισσότερα να κλίνονται σύμφωνα με τον κανόνα. Υπάρχουν ελάχιστα ουσιαστικά όπου το άρθρο δεν καθορίζει την κατάληξη του ουσιαστικού  (όπως το  la mano), με τα περισσότερα όμως  κι εδώ να ακολουθούν τον κανόνα.

5. Τα ισπανικά είναι  100% φωνητική γλώσσα. Οι λέξεις προφέρονται ακριβώς όπως γράφονται και γράφονται ακριβώς όπως προφέρονται. Όταν μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα αυτό είναι το πολυτιμότερο που μπορείς να έχεις.

6. Στις ΗΠΑ, πολλές δουλειές δημιουργούνται κυρίως από Ισπανόφωνους και η γνώση της ισπανικής μπορεί να είναι εκείνο το  προσόν  που θα σου δώσει μια εργασιακή ευκαιρία ή να κερδίσεις κάποιον άλλον ηγετικό ρόλο σε μια δουλειά. Και για πολλές άλλες δουλειές, όπως ένα νοσοκομείο ή έναν αστυνομικό τμήμα, μπορεί να είναι ένα βασικό επαγγελματικό πλεονέκτημα.

7. Υπάρχει μια πληθώρα από καλές ταινίες, βιβλία, και μουσική διαθέσιμη στην Ισπανική γλώσσα τόσο για εκμάθηση όσο και για πρακτική (εφόσον θέλεις να απολαύσεις μια ταινία ή μια τηλεοπτική σειρά χωρίς υποτίτλους).

8. Υπάρχουν επίσης πολλοί θαυμάσιοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον Ισπανόφωνο κόσμο τους οποίους θα μπορείς να επισκεφθείς με αυτοπεποίθηση, χωρίς την ανάγκη για μεταφραστή ή ξεναγό. Μπορεί βέβαια κάποιος να ταξιδεύει χωρίς να μιλά μια ξένη γλώσσα, αλλά η ικανότητα να επικοινωνείς στην γλώσσα της χώρας προορισμού σου είναι ανεκτίμητη.

9. Αν και οι ομιλητές της Μανδαρινικής παγκοσμίως ξεπερνούν σε αριθμό του Ισπανόφωνους, οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται στην Κίνα. Οι Ισπανόφωνοι, εντούτοις, μπορούν να εντοπιστούν σε όλον  τον κόσμο. Με εξαίρεση τον Καναδά, τα Ισπανικά είναι  είτε η πρώτη είτε η δεύτερη γλώσσα  σε κάθε χώρα τόσο της Βορείου όσο και της Νοτίου Αμερικής – και αυτή ήδη είναι μια ήπειρος, χωρίς καν να υπολογίζουμε την Ισπανία! Επομένως οι πιθανότητες να συναντήσεις κάποιον για να χρησιμοποιήσεις τα Ισπανικά σου είναι αρκετά μεγάλες.

10. Μαθαίνοντας Ισπανικά θα πειστείς ότι μπορείς τελικά να μάθεις μια ξένη γλώσσα, και ίσως σου δώσει την αυτοπεποίθηση να δοκιμάσεις την τύχη σου σε μια άλλη δυσκολότερη!


- Προετοιμασία μαθητών , φοιτητών-ενηλίκων από ισπανόφωνη καθηγήτρια για τα  πτυχία INICIAL (Β1), INTERMEDIO-BASICO (Β2), SUPERIOR (C2) και  ΚΠΓ

- Προετοιμασία μαθητών για εισαγωγή σε Ισπανικά Πανεπιστήμια- πρόγραμμα erasmus

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (WORD)