ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Γιατί να μάθω Γερμανικά;

100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι(ες) έχουν τη γερμανική, ως μητρική γλώσσα
Επομένως υπάρχουν 100 εκατομμύρια λόγοι να μάθουμε Γερμανικά.
Εδώ σας παρουσιάζουμε τους σημαντικότερους:

Όποιος ξέρει Γερμανικά, είναι καλύτερα πληροφορημένος!

Η γερμανική είναι η περισσότερο ομιλούμενη μητρική γλώσσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότερο και από την αγγλική, γαλλική ή την ισπανική. Και μέσα από το διαδίκτυο έχετε πρόσβαση σε περισσότερες από 270.000 γερμανόφωνες ιστοσελίδες. Οι γερμανόφωνες μηχανές αναζήτησης σας διευκολύνουν να έχετε πρόσβαση σε όλους τους τομείς της γλώσσας.

Οι σπουδές στη Γερμανία αξίζουν τον κόπο!

Η Γερμανία έχει πάνω από 340 Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και πανεπιστήμια. Αυτό αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προσφορές σπουδών στην Ευρώπη. Πολλά από τα γερμανόφωνα πανεπιστήμια βρίσκονται πολύ ψηλά στην εκτίμηση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας. Αρκετά γερμανόφωνα πανεπιστήμια είναι συνδεδεμένα με ελληνικά πανεπιστήμια μέσα από τα προγράμματα Erasmus. Κάθε χρόνο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία χορηγεί υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα. Προϋπόθεση για επιτυχημένες σπουδές και στις τρεις γερμανόφωνες χώρες ειναι η καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας. Επίσης οι σπουδες στη Γερμανία είναι πιο οικονομικές από ότι σε άλλες χώρες του κόσμου.

Τα Γερμανικά αυξάνουν τις ευκαιρίες για ανεύρεση εργασίας!
 
Όποιος εκτός από Αγγλικά μιλάει και Γερμανικά, έχει περισσότερες ευκαιρίες στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορα. εργασίας. Πολλές γερμανικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, πολλές ξένες εταιρείες στη Γερμανία καθώς και ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με τις γερμανόφωνες χώρες, αναζητούν συνεργάτες που ξέρουν Γερμανικά.

Όποιος μιλάει τη γλώσσα των εμπορικών εταίρων βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση!

Οι τρεις γερμανόφωνες χώρες αποτελούν μέσα στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο γλωσσικά ομογενη οικονομικό χώρο. Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Πάνω από 180 γερμανικές επιχειρήσεις με 19.000 θέσεις εργασίας δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

- Προετοιμασία μαθητών , φοιτητών-ενηλίκων από γερμανόφωνο καθηγητή για τα πτυχία: GRUNDSTUFE, MITTELSTUFE, G.D.S και  ΚΠΓ.

- Προετοιμασία μαθητών για το σχολικό μάθημα επιλογής.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (WORD)